Hae tästä blogista

lauantai 1. toukokuuta 2010

Walpurin aika

Meillä eletään sellaista aikaa, että poikia kuljetellaan eri paikkoihin vähän erikseen, että Niki oppisi vähän itsekseen kohtaamaan asioita eikä aina sieltä Bonon villahousujen takaa. Samoin Bono tarvii selvästi vähän omaa aikaa, ettei ole joku aina karvoissa roikkumassa.Aika paljon ne ulkoilee itsekseen muutenkin, mutta eilen Bono pääsi kasvimaalle urakoimaan ja Niki taas tänään oli mun kanssa kyläilemässä.

Olen muuten ottanut sellaisen lähestymistavan tuohon Nikin roikkumiseen Bonon karvoissa ja taluttimessa, että tyynesti kiellän sitä tekemästä sitä, erityisesti ulkona. Olen ajatellut sen niin, että mun täytyy osoittaa Bonollekin, että vahdin myös sen etuisuuksia. Toisaalta, jos en kiellä, tilanne kuitenkin kilpistyy ennen pitkää siihen pisteeseen, että Bono hikeentyy Nikille. Tällä systeemillä Bono ei nykyään enää ojenna Nikiä oikeastaan lainkaan. Se saattaa luoda minuun tuskaisen katseen ja mä sit setvin tilanteen. Bono onkin kyllä niin superkiltti. Reetta sanookin, että liiankin kiltti.

Kävin muuten torstaina Tallinassa ja huomasin, että mulla oli ikävä Bonoa jo ennen kuin laiva oli irronnut Helsingissä rannasta. Ei vissiin kannata mitään koirattomia lomia paljon suunnitella!

Bonolla on ollut pieni pigmenttihäiriö nenän päällä, mutta se on alkanut nopsaan tummentua takaisin oikean väriseksi, kun olen antanut sille Eforion kapseleita, joissa on omegoja, biotiinia ja sinkkiä. Kapselin nieleminen vain on kovin vastenmielistä, mutta kyllä se ne kiltisti nielaisee, kun vain tuuppaa tarpeeksi syvälle nieluun.

Mitähän meille muuta kuuluu? Emännälle on kurkku kipeänä ja olo vähän untelo niin, ettei nyt tahdo muistaa muuta raportoitavaa. Jaa, no sellaisen voi kertoa, että ensi maanantaina meillä alkaa harrastuskausi. Käydään kreppaamassa palveluskoiratapahtuman VOI luokan jälkiä poikain kanssa, ja perjantaina käyn vissiin sitten tallomassa ainakin yhden jäljen. Siitä ei ole vielä varmuutta, voiko sinne ottaa koirat mukaan vai tuleeko jäljestäjäkilpailijoille liikaa häiriötä. Tod. näk. ei voi.

Paimennukset käynnistyy sunnuntaina 9.5 Swedulla* ja helatorstain tienoilla heti seuraavalla viikolla ollaankin kaksi päivää lammaspaimenessa. Ippuli on tietty mukana tutustumassa esi-isiensä leipäpuuhun.

Siitä se kesä lähtee!

*Sanna voisit tulla katsomaan. Siellä on Bonon ja Nikin lisäksi mukana vissiin kaikki Bonon sisarukset!