Hae tästä blogista

perjantai 21. toukokuuta 2010

Onnistunut kokeilu

Niki sai eilen työstettäväkseen kolme broilerin siipeä ja siinä vierähti mukavasti tunteroinen, sillä ei niistä uusista ETUhampaista ollut siinä hommassa hirveästi etulyöntiasemaa. Sitkeydellä se kyllä sai siivet luita lukuunottamatta kaluttua ja oli mieleistä puuhaa! Ipana oli varsin tohkeissaan.

Homma hoidettiin siististi kylpyhuoneessa, mutta kun päästin sen pois ja ehdotin Bonolle, että se viimeistelee urakan, Niki tempaisi yhden kalutun luun ja kiipesi sohvalle sitä imeksimään. No siinä vaiheessa totesin, että luut joutaa roskiin, jos ei niitä kyetä syömään ja lähdettiin kaupunkikierrokselle tavoitteena pursottaa kiekura matkan varrelle. Vähän citykäyttäytymistä. Edellisellä kauppareissulla oli Bono mukana samassa hommassa, että pysyy vähän tatsi ihmisvilinään ja odotteluhommiin.

Citykruisailun vastapainoksi meinaan pitää tänään vapaapäivän ja viedä molemmat metsäjäljen ajoon.

Olen tässä viime aikoina ihmetellyt Bonon voimakasta vahtimista ja eilen satuin surffimaan paimennusaiheisia sivustoja netissä ja löysin collieista sellaista informaatiota että: aikanaan, kun collie oli puhtaasti työkoira (ennen kuningatar Victorian rotuun tykästymistä), sileäkarvaisen ja pitkäkarvaisen collien työnjako oli se, että sieläkarvaisia käytettiin karjan ajamiseen markkinoille.

Pehkot taas olivat paimenen koiria ja niiden tärkeä tehtävä oli paimentamisen lisäksi myös vartioida ja puolustaa laumaa! No onko mikään ihme, että ne on ääniherkkiä ja haukkuherkkiä? Jos tuo pitää paikkaansa, niin näihin + paimennusominaisuuksin kai niiden käyttöominaisuudet on sit perustuneet, vai kuinka? Pitää kuulla, jos joku rapistelee ja ajaa se pois, hus!