Hae tästä blogista

maanantai 18. elokuuta 2008

Koiranomistajan silmin

Jos on maailma eri näköinen vakioveikkaajan silmin, niin on se sitä myös koiranomistajan silmin.

Olen ihmetellyt, mistä Bono on keksinyt kuolata ihmisruuan perään, kun en sitä pöydästä ruoki, ja soimannut itseäni siitä, että olen antanut sen nuolla jonkun viilipurkin tms. Eilen ulkona tajusin, kun se halulla yritti ahmia kuivuneita paahtoleivän paloja pusikon juurelta. Niitä oli siellä puoli paketillista ja mä tietysti pelästyin, että joku hullu on kylvänyt taas myrkkyä.

Perjantai-iltana kiskoin muovikassin sen nielusta, se melkein ehti niellä sen. Se oli sellainen jo puoliksi hapertunut kertakäyttöpussi, joita on jokaisella hedelmätiskillä. Se siitä kaikkialla toimivasta irti-komennosta, johon se pienenä melkein oppi. Ei ollut erityistapaus tämä muovipussiepisodi.

Asun sellaisella seudulla kantakaupungissa, jossa on paljon viheralueita. Ulkoilumaastot on hyvät, mutta asian kääntöpuolena on, että seutu on myös kovin suosittu piknikpaikka. Ihmiset kylvää ihan järjettömiä määriä roskaa ja ruuantähteitä jälkeensä ja on ihan mahdottomuus pitää koiraa niistä irti. Bono nuolee jopa kertakäyttökahvimukeja ja niiden kansia lähes päivittäin, sidukkatölkeistä puhumattakaan.

Mitään onnettomuuksia ei ole vielä sattunut, mutta niin paljon kruunukorkkeja ja lasia on kaupungin jokaikisellä nurmikkoneliöllä, että jonain päivänä antura on halki. Se on ihan varmaa.

Eilen me ulkoiltiin sillä tavalla laiskasti, että kilometrejä ei kertynyt, mutta aikaa kului. Bono oli vapaana ja koluttiin pari tuntia rannalla niitä pusikoita, minne kukaan ei koskaan mene. Me löydettiin jonkun asuttu teltta (Töölöstä!) sekä tämän henkilön avokäymälä. Onneksi Bono oli niin matalapaineen lyömä, että sain sen kiinni ennen kuin se tajusi mitä se halkaisijaltaan puolimetrinen kasa olikaan!

Koomillinen juttu on tapahtunut ihan viikon sisällä. Kun luonnollisesti meidän suunnalla em. seikoista johtuen, kaikki roskikset pursuilee ja lokki-, kani-, rotta-, varis- ynnä naakkayhteisöt voivat pulskasti, kaupunki on päättänyt ratkaista asian poistamalla kaikki bussipysäkkien roskikset!!! Eivätpä enää pursuile.

Mitään tällaista ei koskaan näe, kun ei ole koiraa.