Hae tästä blogista

tiistai 30. kesäkuuta 2009

Tottista

Meillä oli tänään BH-kurssi ja sain taas hyviä vinkkejä, kuinka edistyä sillä saralla.

Meillähän on tämä emännän kokemattomuus sellainen ongelma, etten ole saanut sille viime aikoina juurikaan hyviä treenejä, koska en saa sitä kunnolla työskentelemään. Touhu on aran ja ponnettoman näköistä hapuilua, jossa emäntä kyllä pitää kontaktia, mutta koiraa se ei jaksa kiinnostaa.

Sitten on tämä toinen asia, että Bo noei totisesti ole välinpitämätön ympäristöään kohtaan, kuten käyttäytymiskokeessa kuulema pitäisi.

No, sain seallaista oppia seuraamisen ja perusasennon tiimoilta, että kerta kaikkiaan vain aina kun se pälyilee tai pudottaa kontaktin, pitää teettää sillä jotain. Käännös tai istuttaminen toimii hyvin. Niin kauan hinkataan tätä, kunnes koira on hanskassa.

Rauhattomuuteen puolestaan näyttää aika kivasti tepsivän makuuttamisharjoitukset. Se varmaan kestää jo jonkun 5 minuuttia maata paikallaan ja jos vain itse on lähistöllä ja tiputtelee palkkaa aina välillä etujalkojen väliin, se pysyy siinä aika hyvin, kunhan tensin ottuu ajatukseen.

Makuuttamisharjoituksen jälkeen sitä on tosi mukava talutella, se pysyy hyvin kontrollissa.

Hmmm. Nyt vaan pitää aktivoitua ja tehdä näitä treenejä useammin ja paremmin. Joka kerta se kumminkin menee piirun verran oikeaan suuntaan.

Jämäkkyyttä, voimaa ja reippautta me kaivataan. Sitähän tänne on tultu hakemaankin!