Hae tästä blogista

perjantai 26. kesäkuuta 2009

Ruuat ja karvat

Ollaan taas kerran yritetty päästä siihen, että koirat söisivät vain kerran päivässä ja helteetkö auttaa -ken tietää - mutta nyt näyttäisi onnistuvan. Viikon verran jo molemmat on syöneet vain kerran päivässä, iltapuolella. Jaksavat hyvin pitkän päivän ilman aamuruokaa.

Tämän kertaisen inspiraation antoi se, että paskomisesta ei menannut tulla loppua, kun varsinkin luiden jätökset tuppasivat tulemaan lukemattomina pieninä kikkareina pitkin päivää, vaikka miten paljon holvataan öljyjen kanssa.

Nyt on ollut sellainen meininki, että syövät mahat pullolleen kerran päivässä ja alkupaloiksi saavat vähän öljyssä marinoitua raejuustoa tai piimää lisäravinteilla ja kasvismössöllä ryyditettynä, varsinkin jos kakat meinaa olla kovia. Joka toinen päivä on sitten lihakasvisape tai niitä muita barffaukseen kuuluvia ateriakokonaisuuksia.

Kun ruoka-aika on illalla, kouluttaminen ruuan avulla on päivän mittaan aika palkitsevaa emännällekin. Häkkikin alkaa vaikuttaa jo houkuttelevalta paikalta, jossa kannattaa käydä maahan, koska etujalkojen väliin kopsahtelee Oscarin lihakasvispullan kokkareita.

Olenko hehkuttanutkaan, miten helppoa on Bonon harjaaminen nykyään! Oma tukka on melkein työläämpi tapaus, vaikka onkin supisuomalaista hentoa liimatukkamallia. Tai ainakin siihen on tympeämpi käydä käsiksi. Sitä kun ei koskaan näe niin ei tule luonnollista motivaatiota :)))

Tänään harjasin sen oikein hyvin (Bonon Denmanilla), tyyliin 100 harjanvetoa aamuin illoin (joista aloitettiin varovaisesti ehkä 15-20:llä) ja huomasin, että sehän on peijakkaan kivuliastakin! Voi turkkikoiraparat.