Hae tästä blogista

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Laatuaikaa

Sunnuntain ja ihanan vapaapäivän kunniaksi ollaan vietetty Bonon kanssa emännän ja poikakoiran kahdenkeskistä laatuaikaa. Me ajettiin autolla Tammistoon ja käveltiin Keravanjoen rannalla Haltialan ulkoiliualueella. Kaikki reitit oli melkein laitettu laduiksi (murrrrrr), mutta onneksi me löydettiin sellainen tallottu reitti, jota pitkin voitiin tallustella rauhassa. Bono sai olla pitkässä liinassa ja juoksennella hangella niin, että kun tultiin kotiin se käyttäytyi ihan rotumääritelmän mukaisesti arvokkaasti!

Nyt alkaa olla sellaiset ajat nimittäin, että vaikka Bono on käsittämättömän kärsivällinen pennun kanssa, on parein pitää huoli, että se saa myös säännöllisesti jotain omaa kivaa. Kuherruskuukausi on niin sanotusti loppumaisillaan.

Toistaiseksi se ei näy muuten kuin siinä, että koirat malttaa puuhailla omia touhujakin eivätkä koko ajan temua kimpassa. Mutta luulenpa, että on välillä ladattava Bonon pattereita ihan omilla kivoilla jutuilla. Samalla logiikalla myös Nikin kanssa pitää tehdä omia juttuja, että se muistaa pitää kontaktia myös minuun eikä vain Bonoon.

Me käytiinkin Bonon Haltialan reissun jälkeen Nikin kanssa kahdestaan ulkona ja harjoiteltiin sivulle istumista grillikanan kanssa sekä sitä, miten narun päässä olevala kongilla leikitään. Laatuaikaa sekin siis!

Odottelen jo melko mielenkiinnolla kesän paimennuksia. Niki nimittäin säntäilee autojen ja mopojen perään siihen malliin, että taipumus saattaa olla oikeinkin hyvä!