Hae tästä blogista

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Paimenessa

Käytiin eilen paimenessa ja päädyinkin ottamaan vain Bonon mukaan. Niki sai laatuikaa Reetan kanssa ja heillä oli omat ohjelmat. Ajattelin, että haluan olla Bonon kanssa kaksin, että pääsen keskittymään siihen kokonaan ja tutustumaan sen uuteen persoonallisuuteen!

No, Bono sai olla koko päivän mukana touhuissa ja laitumen reunalla, eikä sen tarvinnut odottaa autossa käytännössä muulloin kuin maman ruokaillessa. Se on ihan eri koira nykyään.

Lampailla se on ihan entisensä, mutta laitumen ulkopuolella se malttaa kuunnella ja totella, sen ei tarvi vinkua eikä hermoilla, eikä se ota kierroksia kollegakoirista, vaikka odoteltiin omaa vuoroa porukassa pienellä alueella seuraten muiden harjoituksia. Tosin meitä olikin vain kymmenen koirakkoa jaettuna kahtee ryhmään ja kaikki koirat käyttäytyivät erinomaisen hyvin. Se loi hyvän ja rauhallisen fiiliksen, joka palveli kaikkia. Keskityttiin paimentamiseen eikä mihinkään muuhun.

Me oltiin Bonon kanssa eka kertaa kaikki neljä harjoitusta ilman liinaa. Nyt opetellaan hakemaan tasapainopistettä ja ajamaan lampaita. Eka kertaa itselle tuli sellanen olo, että ymmärsin, kuinka siellä lampailla ollaan. Tekeminen kuulema näyttikin paremmalta. Ja se takuulla tuntui paremmalta kuin ennen.

Tilanne vähän muuttui, kun vaihdettiin isoon aitaukseen ja saatiin iso, yli 10-päinen katras. Osasin pitää itseni lampaiden edessä, mutta en ollut tarpeeksi vikkelä, että olisin ehtinyt palauttaa Bonon aina lauman taakse, vaan se ehti monta kertaa kiertää lauman eteen ja hajottaakin sen. Se on erittäin paha asia, mutta huonokin harjoitus vie eteenpäin. Kun Kimmo tuli kaveriksi ja sai pidettyä toisen puolen, sain itse pidettyä toisen puolen paremmin ja Bono alkoi pysyä lampaiden takana.

No, ensi kerralla sit tätä taas.

Olin ajatellut, että 10.7 menisin vain Nikin kanssa kahdestaan, mutta en tiedä. Se on Bonon kanssa niin kivaa, että ehkä Niki saa tulla taas vain mukaan hengailemaan. Tai jos alkais käymään Bonon kanssa viikolla iltaisin... kun ei mulla muitakaan harrastuksia oikein ole...

Tosin nyt kolmen päivän juhannuslomalla olen kyllä saanut neulottua yhdet sukat ja katseltua Tarantinon leffoja ja erityisesti ne ihanat extrat, joita ei koskaan muuten muka kerkee. Mut siis niinku että joo.

Tällä kertaa ei sit ollut edes kamera matkassa. Ei pysty fotaamaan, kun ei hermorakenne riitä kaikkeen.