Hae tästä blogista

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

2 x tähtihetki

Ihan unohtui raportoida, että Niki nosti jalkaa toissapävänä. Se ei ollut mikään ujo jalankoukistus vaan rempseä ja reilu sivulle vie
-tyyppinen kunnollinen kohotus. Peruspissat tulee vielä tyttötyyliin avomaastoon, mutta tiettyjen tolppien äärellä näköjään miehuus kutsuu. Pikkupampula ei ole vielä edes 6 kk täyttänyt!

Bono puolestaan loisti eilen paimenessa, kun käytiin autolla juomassa ja huomattiin, että kaksi lammasta oli karkuteillä. Paimennettiin ne portille, laitoin Bonon maahan ja päästin lampaat portista aitaukseen. Tähän kai sitä on pyritty :))) En oikein usko, että olisi onnistunut ennen kastraatiota.

Eilen saatiin myös tuta, mitä lampaat tekee, jos ne ei pidä koirasta. Meillä oli katraassa lampaita, jotka eivät olleet pitkään aikaan olleet koirien kanssa, vaan kauempana järvilaitumella. Ne menee ihan kevyesti aidan yli, jos ne päättää ottaa hatkat. Nehän on selvästi isompia (n. 40 kg) ja korkeampia kuin keskikokoinen paimenkoira. Ne myös voi kääntyä koiraan vastaan, jos pärstä ei miellytä, minkä sai tuta eräs tietty turre, joka äityi räyskyttämään.

Että se siitä lampaiden rääkkäämisestä, mitä välillä kuulee! Koira on ihan alakynnessä, jos lammas ei pidä sen tyylistä. Koko paimentaminen perustuu siihen, että koira pysyy rauhallisena ja hanskassa eikä säikyttele lampaita. Mä olen alkanut pitää lampaista kovin, ne on aika persoonallisia tyyppejä, nekin.