Hae tästä blogista

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Ylensyönyt

Sellaista politiikkaa olen harjoittanut ravitsemuksen suhteen, että Bono saa ruokaa aina, kun Nikikin, ettei tarttis olla mustasukkainen ruuasta. Sellaista taipumusta oli nimittäin aluksi.

No, nyt aletaan olla siinä pisteessä, että Bonon ruokahalulle on kertakaikkiaan tullut stoppi. Aamupäiväkupilla se katseli mua, että pitäiskö vai eikö ja kuuliaisesti se sen tyhjensi, kun sanoin heleällä ja kirkkaasti kuuluvalla äänellä "ole hyvä" pariin otteeeseen.

Nyt, kun Nikillä oli vielä selvästi hiukajainen ja jälkiruuan tarvista, kaivoin sille rustoluun pakastimesta. Bono katseli etäisyyden päästä ja käänsi selkänsä, että älä vaan mulle tarjoile mitään.

Niki viihtyy luiden kanssa hirveän hyvin ja jos vain jotakuinkin suuhun sopivia luita on tarjolla, luvattomien kohteiden jyrsiminen jää heikonlaiseksi. Muutenkaan se ei ole tehnyt mitään tuhoja, mutta luita ja puruleluja sille on kyllä tarjoiltu ahkerasti. Niiden kanssa se hyvin viihtyy. Jos se kantaa kengän keskilattialle ja alkaa sitä mutustaa, se uskoo, kun sanoo "ei". Helppo kakara se kaikin puolin on.

Ylensyöttämisestä huolimatta Bono ei ole lihonut. Pieni, tuskin havaittava ihrakerros, on kylkiluiden päällä, mutta hyvin minimaalinen se on. Mutta sen vastapainoksi paskaa tulee kyllä varmaan useita kiloja päivässä. Ei ole kaunis näky sekään, voin vakuuttaa.

No, palataan kohtuuteen tässä jossain vaiheessa. Ehkä Nikiltäkin kohta voisi ottaa kolmannen aterian pois, kun se saa kuitenkin luista ja koulutusnameista lisäravintoa ja -energiaa. Aamuruokailua on jo hilattu puolen päivän tietämille, katsotaan jos joku kerta saisi iltaruuan jätettyä jo pois. Kattellaan.

Jos tällä menetelmällä saa kitkettyä vanhemman koiran ruuanvahtaamisen kuriin niin hyvä homma. Juurikaan muita mustasukkaisuusaiheita ei ole ollut. Hiukkasen huomiosta joskus saattaa tulla pitkiä katseita, mutta sen pystyy hanskaamaan toisin menetelmin.

Video on latautumassa ja kuviakin taidan alkaa tässä käsitellä, että jonkun sortin päivitystä tulee taas ehkä piakkoin. Ihan varmaksi ei voi vakuuttaa, kun ajateltiin lähteä porukalla katsomaan, onko kasvimaalla vielä paljon lunta ja miten asiaa voisi alkaa edistää. Ehkä ainakin jotain urean tyyppistä typpilannoitetta voisi paikoin jo annostella?