Hae tästä blogista

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Maanantairaportti

Pojat oli eilenkin ihan reippaita, vaikka aamupäivällä vielä uni näytti maistuvan hyvälle. Käytiin iltapäivällä urheilukentällä. Ensin Nikin kanssa tehtiin luoksetuloja ja koitin leikittää sitä patukalla. Täytyy sanoa, että tässä vaiheessa vielä lelu jää kakkoseksi, jos on ruualla aloitettu.

Täytyy koittaa sytytellä sitä saalisviettiä rätillä. Mä olen vähän kaavaillut Nikille palveluskoirauraa, ja saalisviettiä sillä on, mutta laumajärjestys taitaa tehdä sen, että kun ne leikkii yhdessä, Bono juoksee pallon perässä ja Niki Bonon perässä. Se ei "uskalla" motivoitua leluista kovin reippaasti. Täytyy tehdä sille sen takia omia harjoituksia yksin.

Luoksetuloja tehtiin Nikin kanssa, pyrin siihen, että se istuisi koko ajan lähemmäs. Toinen asia, mitä eilen harjoiteltiin oli maahanmeno. Se tuppaa nyt tarjoilemaan sitä istumisen kautta. Toistaiseksi olen kumminkin tyytyväinen, kun se tietää mitä maahan meno tarkoittaa ja menee maate :) Mutta kriteerit kasvaa! Kovin kauan tuota ei passaa sallia, ettei jää tavaksi.

Kolmas asia, mikä on Nikin ohjelmanumerona, on kosketuskpin seuraaminen, mutta sitä me ei tehty eilen ulkona. Sit mä myös palkkaan sitä ahkerasti siitä, kun se kulkee polven kohdalla ottaen kontaktia. Sitä me tehdään ihan talutinlenkeillä, kun ollaan liikkeellä kaksistaan.

Bonon kanssa sen sijaan tehtiin perusasentoa ja seuraamista niin, että lyhyet seuraamiset vuoroin tavallista kävelyä, hidasta kävelyä ja juoksua. Tämä kuuluu meidän fysio-ohjelmaankin. Koitin vain tehdä tosi lyhyet treenit niin, että harvoilla namipalkoilla ja sit ihana ja raisu lelupalkka vapautuksesta. Nämä on nyt ensisijaisesti asenneharjoituksia, mutta samalla vähän hinkataan perusasennon paikkaa ja istuutumisen nopeutta sekä sitä kaivattua takaosan hallintaa.

Kokeiltiin myös yksi nouto sekä liikkeestä istumista ja maahan menemistä. Että miten ne menee. No, se tekee ne, mikä ei ole hullumpi juttu melkein vuoden treenitauon jälkeen, mutta motivaatiota, vauhtia ja intoa niihinkin on kehitettävä. Ihan tekniikkaa mun pitää treeenata, sillä se jäi maate vähän sen näköisenä, että ymmärsinks mä nyt oikein! Lopuksi vielä tehtiin yksi paikkamakuu, mikä menee kyllä häiriöttömissä oloissa oikein hyvin.

Bonon kanssa ollaan selvästi siinä tilanteessa, että tiettyjä juttuja voi alkaa pikku hiljaa treenata häiriössä.

Ja haaveissa siintelee jo jäljen tekokin! Meilläpäin alkaa olla lumet sen verran vähissä.