Hae tästä blogista

perjantai 23. tammikuuta 2009

Penskametkuja

Eilen oli taas niin outo iltalenkki. Hihnassa pampula tempoili ja syöksähteli, jopa räyskytti yhdelle koiralla sekä osallistui kaukohaukkuskaboihin. Kun kuitenkin talutinkävelykoulutuksen ja suorastaan -sulkeisten jälkeen päädyttiin vihdoin Rajasaareen, Bono käyttäytyi kuin hellanduudeli. Meillä oli aivan tavallinen ulkoilutuokio, tein luoksetuloharjoituksia n. 20 kertaa ja se tuli joka kerta kuuliaisesti, vaikka vähän laiskasti, istumaan mun eteen. Eikä se mennyt edes sekaisin muista koirista, vaan pysytteli mun luona.

Samalla tavalla, täysin normaalisti se käyttäytyi tiistaina - vai oliko se keskiviikkona - kun käytiin Viikissä Elli-äiteen, Thori-sedän ja Enna-tädin kanssa ulkolemassa. Pojat juoksenteli omilla kierroksillaan, kun tätikoirat keskittyivät haukkuman mua. Niiden mielestä mä kai oli Bad Lady. No, Enna kyllä antautui ennen pitkää rapsutettavaksi <3

Olenkin tuumaillut, että ehkä meidän talutinkävelyn outous nyt vain on aktivoitunut näin 10-kuisena?! Pikkupentuna Bono oli niin hirveän kiltti, etteihän se kai ollut edes normaalia!

Talutinsulkeisissa siitä ei ole mitään hyötyä, että pysähdyn ja odotan katsekontaktia. Bono tekee sen ja lähtee uudestaan vetämään. Olen ottanut toissapäivästä alkaen eräältä schäfer-kouluttajalta oppimani tyylin, että jos se räyhää tai vetää, pyörähdän takaisin tulosuuntaan ja kun talutin löystyy, taas menosuuntaan. Se joutuu tekemään mun ympäri turhan mutkan ja selkää katsoen. Ainakin eilen se näytti tepsivän myös siihen seilaamiseen, mitä Bono harrastaa kävelylenkillä puolelta toiselle.

Lisäksi me leikitään monta kertaa päivässä ja se onkin nyt innostunut toimettomina lepäilleistä pehmoleluista vihdoin. Pitää koittaa olla varhaisteinin kanssa ymmärtäväinen ja kiltti.

Koirakoulu peruuntui eilen open sairastumisen takia, joten kunnon tottissessio on viikonloppuna luvassa. Ollaan pidetty siitä harrastuksesta vähän luppoaikaa. Paitsi että kotona ollaan reenattu kosketusalustan koskemista (alkeishommelia ruutua varten) ja peruuttamista sekä istumista nopeasti. Tavoitellaan vähän kaukokäskyjä, vaikka hauva tuppaa kyllä tulemaan hanakasti lähelle, joko sivulle tai eteen, ennenkuin malttaa pepun maahan painaa.

Tämmöistä tänään. Nyt ei voi oikein toivottaa muuta kuin:

Tottelevaista viikonloppua!