Hae tästä blogista

perjantai 16. tammikuuta 2009

Paineessa

Me kun ei olla ns. treenattu lainkaan niin ollaan harjoiteltu sitä kontaktia. Emäntä sanoo Bono ja kun koira katsoo, palkka koiran suuhun kilahtaa.

Eilen treenattiin koirakoulussa muiden koirakoiden kanssa reippaan häiriön alla, ja kontaktin harjoittelu + paineistettuna treenaaminen tuotti ihan ylettömän hienoa työskentelyä. Seisoen Bono piti kontaktia ilman palkkaa ja vilkuilua reippaasti yli 1,5 minuuttia, maaten ei ollut myöskään juuri ongelmia (vähän vilkuilua), istuessa en ehkä itse luottanut siihen vaan kylvin herkkua niin, että se kuvitteli vapautuvansa ja se ei näyttänyt kovin hyvältä. Seuraaminen meni meidän tasoon superhienosti.

Etäisyyden ottaminen ei paineessa kuitenkaan onnistunut .

Bono ilmeisesti on sellainen koira, että stressaavassa tilanteessa sitä rauhottaa, kun tehdään jotain tuttua ja tottisharjoitus on juuri sellaista.

Oma osuutensa on sillä, että meillä on riittänyt joulukinkun rippeitä eiliseen asti. Itse en ole kova kinkkua syömään, mutta hienoa edistystä sillä saa koiran kouluttamisessa. Lisukkeena eilen oli Oscar-riistajauhelihasta uunissa paitettuja (suolattomia) nameja) ja herkkucombo näytti toimivan hyvänä palkkana.

Bonolle myös sopii se, että tehdään aika pitkä harjoitus. Kotioloissa teen kuitenkin vain ihan lyhyitä treenejä.

Bonosta tulee vielä hieno kisakoira jos vain emännästä kehkeytyy edes kummoinen kisaemäntä.

Emäntä onkin intoutunut hankkimaan koulutusta. 8.2 on Virve Sormusen tokoworkshop (me varmaan mennään sinne noutoasiat mielessä). 19.4 SCY:n järjestämä Pekka Korrin tokointensiivi. Jälkimmäiseen menen kuunteluoppilaaksi ilman Bonsulia.

Maaliskuussa me ehkä otetaankin lomaa koulutuksesta, kun koirakoulukin loppuu. Leikitään vaan pitenevissä illoissa ja talitinttien laulelua kuunnellen. Kattotaan ny.