Hae tästä blogista

tiistai 24. elokuuta 2010

Jalka kipeenä

Bono on ollut vaihteeksi vaivainen. Sillä oli oikein pahaa ihovauriota kahdessa varpaassa ja niiden välissä ja käytös on ollut sen mukaista! Viikko ollaan sitä hoidettu puhdistamalla ja betadinella desinfioimalla jokaisen ulkoilun jälkeen ja kuivattelemalla sitä sideharsoon käärityillä pumpulitupoilla ja sukkia vaihtamalla ja nyt näyttäisi pikku hiljaa helpottavan. Sunnuntain paimennus oli pakko jättää väliin, kun jalka oli lauantai-iltana ihan kuuma ja vuotava ja koira selvästi kipeä.

Ilmoitin paimennuskouluunkin illalla, että Bono lähtee aamulla lääkäriin. Se kumminkin nukkui aamulla 11 asti, ja jalka oli viileä ja kuiva, joten annoin sen nukkua koko päivän ihan rauhassa. Päivystyksessä ei kumminkaan tehdä tutkimuksia ja mä halusin vähän seurailla, että miten homma edistyy, kun tuntui että ihohommeli on seuraus nuolemisesta eikä kivun syy. Lauantaina se ei ollut osannut rauhoittua nukkumaan. Ajattelin, että menen iltapäiväksi paimentamaan Nikin kanssa, mutta en hennonut jättää Bonoa ypöyksin kipeän jalkansa kanssa. Sitäpaitsi se olisi tod. näk. keinotellut sukan pois ja nuollut sitä koko päivän! Siinä kunnossa se ei ollut, että olisi voinut ottaa autoon mukaan.

No, meillä on torstaille taas vuoro varattu, joten mennään silloin. Tosin Bono jää kotiin niin kauaksi aikaa, kun jalka on varmasti kunnossa. Sit onkin varmaan aika tilata taas fysioterapeutille aika. Bonolla on taas lihaksissa paljon jännityksiä. Testailin eilen fysioharjoitteita, mutta ne menee ihan ok. Eli syvät lihakset on ilmeisesti kunnossa. Ehkä tämä jalkavaiva on taas kuormittanut sen pintalihaksia. Se ei tosin onnu yhtään, mutta voihan se sitä silti varoa, vaikka minä en sitä huomaa. Ja joka tapauksessahan sen rakenne on sellainen, että se kompuroi liukkailla lattioilla, eli jännityksiä kertyy varmaan ihan muutenkin vähitellen.

Harjailin sitä eilen pitkään ja lempein ottein ja Bono nautiskeli siitä. Huomasin harjaussession jälkeen, että sekin varmaan vähän hieroo lihaksia, koska kokeillessa sen lihakset ei enää heijastelleet ja värisseet ihan samalla tavalla kuin aikaisemmin.

On se kovan onnen peijooni! Ajattelin aamulla, että olen ollut melkein kuin omaishoitaja tässä Bonon emäntänä! Koko aika on jotain, milloin närästää ja milloin on ripulia. Iho-ongelmat on olleet tämän kevään ja kesän riesa. Milloin on pallit, nenu tai tassut ruvella. Ja sit kun nämä osa-alueet on kunnossa, kroppa krempaa.

Ajattelin mennä SPR:n ensiapukoulutukseen. Jospa niitä oppeja voisi soveltaa koiriinkin?