Hae tästä blogista

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Viileetä

Ollaan ulkoiltu lähinnä aamulla aikaste ja illalla myöhään nyt helteiden aikana. Iltapäivisin on pahimman kuumuuden aika loikoiltu ulkona tuulisessa varjossa. Kämppä on kolmen jälkeen ollut tukala kun parvekkeelle paistaa, että helpompaa on ollut roudata huusholli ulos, loikoilla ja lueskella siellä.

Nyt kun lämpötilat on laskeneet useilla asteilla, pampulat on kovin aktiivisia leikkimään. Ne osallistuu kaikkeen puuhailuun ja kanniskelee tavaroita epätodennnäköisiin paikkoihin.

Bonon testosteronimäärät on pudonneet rajusti ja oikea testien testi tuli taannoin saaressa, kun me mentiin sinne siitä huolimatta, että Stellalla oli juoksu ja vielä loppuvaiheessa. Itse olin jo perumassa koko keikkaa, kun tajusin tilanteen, mutta tulin ylipuhutuksi sillä varauksella, että varoitettu on.

Ajattelin, että jos on totta, että kastroinnin vaikutukset alkaa näkyä vasta puolen vuoden viiveellä, kukaan ei saa nukkua hetkeäkään, kun Bono käy kuumana. Sitäpaitsi Ippulikin alkaa olla iässä, että huulet väpättää ja se merkkailee jo enemmän kuin Bono. No, havainnot kotioloista sai varmennuksen, mitään hässäkkää ei Bonosta aiheutunut.

Bono oli kyllä Stellan valinta ja se tuputti peppuansa Bonon nenän eteen, mutta Bono riepu vain haisteli kohteliaasti ja jolkotteli leikkimään Nikin kanssa. Se siitä puolen vuoden varoajasta! Nikin kohtalo puolestaan oli ottaa turpaan siinä mitassa, että totesin etten enää viitsi viedä sitä juoksuisten narttujen armoille. Inka oli keväällä sille tosi äkäinen, kun sillä oli alkamassa juoksut, ja hampaanjäljet on nyt naamassa Stellan jäljiltä. Tosin parantuneet jo, melkein kokonaan.

Ihmettelin siellä, että onpa paarmat syöneet Ippulin naaman pahasti, kun se oli aika turvoksissa. Kotona huomasin, ettei turvotus johtunut paarmoista vaan molempien silmien alla oli kulmahampaan jäljet. Voi pientä. Onneksi se on aika kovapäinen pentu. Se ei tuollaisesta traumatisoidu - eikä suoraan sanottuna paljon ota edes opikseen...

Meillä olis kaikkea hauskaa tiedossa, mutta maman selkä on taas vähän ryttyillyt. Oona-siskolle on pystytetty agi-esteet pihaan ja tarkoitus on mennä niitä testaamaan porukalla. Sitten ollaan taas vähän paimennuspaikkoja kytätty. Pitää nyt takoa Nikin kanssakin, kun se on nuori ja tarmokas! Ja Bonon kanssa on mahdollista ihan oikeasti edistyä.