Hae tästä blogista

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Huh hellettä

Oltiin lauantaina paimenessa ja loppuviikonloppu saaressa, joten helletodellisuus oikeastaan iski vasten kasvoja vasta tänään. Pojat on niin vetämättömissä, ettei Nikikään ekaa kertaa ikinä innostunut tarkistamaan, millaista ruokaa emäntä pampuloille on loihtimassa.

Eilen illalla, kun tultiin kotiin, oli niin kuuma, että molemmat läähätti, vaikka suihkutin ne kokonaan märiksi. Tänään on selvitty toistaiseksi huohottamatta.

Pari kuvamuisteloa raikkaammista oloista.



Paimenessa oltiinkin vain Nikin kanssa kahdestaan. Tarkoituksena oli vähän opetella olemaan rauhallissti lampailla ja siinä edistyttiin. Kerran käytiin pyöröhäkissäkin ja kun itsellä on pelisilmä vielä kovasti hakusessa, Kimmo näytti, miten Niki toimii. Aivan loistavahan se oli.
En osaa kertakaikkian estää nätisti koiran etenemistä, mä en ymmäörrä miten se pidetään tasapainoasemassa. Kimmo sai Nikin toimimaan tosi hyvin, mutta mulla se aina karkaa lampaiden eteen. Molemmat koirat on siis oikeita lammaskoiria, kun vain itse osais jotain! Mä saan sohia kepin kanssa ihan vaikka kuinka, eikä sillä ole mitään vaikutusta. Pitää ajatella asiaa, kunhan helteet hellittää. Nyt ei pysty.
Niki osoittautui uimariksi. Itä-Suomen reissulla viime viikolla pysähdyttiin jossain Viitasalmen (?) tienoilla aamukahvilla ja Niki kävi silloin ekaa kertaa eläissään järven rannassa. Laineiden liplatus oli tosi pelottavaa, kunnes se meni kahlailemaan Bonon perässä. Nyt merellä pentu oli jo vanha konkari ja meni itse oma-aloitteisesti uimaan monta kertaa. Bonokin kahlaili halukkaasti kainaloita myöten. Kyllähän se viilentää.
Bonohan on muuten tosi haka löytämään lähteitä ja ojia, joista voi metsässä juoda. Se löytää aina juomapaikan. Niki taas on erikoistunut oluttölkkien etsimiseen. Se on kerännyt jo parinkympin edestä olut- ja siideritölkkejä, niin että siankorvissa pysytään Nikin ansioilla.