Hae tästä blogista

perjantai 12. joulukuuta 2008

Sähköä ilmassa

Bonoa on harjattu niin paljon, että turkki alkaa jo sähköistyä. Tassut sen sijaan on pinttyneet ihan tummiksi syksyn kurailmoissa, enkä saa niistä valkoisia millään, vaikka olen tällä viikolla pessyt ne jo kaksi vai kolme kertaa shampoo-hoitoaine-laimennoksella. Pitää illalla pestä ne vielä ulkoilujen jälkeen topakammalla pesiaineella. Turkki taidetaan kammata myös vielä moninkertaisesti laimennetun kampausnesteen avulla ennen nukkumaan menoa

Oltiin eilen koirakoulussa, ja me ollaan edistytty niin koko ryhmä, että ensi kerralla meille tehdään tavoitekortit. Me ollaan myös alettu treenailemaan pienissä ryhmissä niin, että tulee kunnolla häiriötä.

Harjoitussessiot on pidentyneet ja Bono on saanut ihan eri lailla intoa treenaamiseen. Kotona me tehdään niin, että mennään urheilukentälle (josta Bellan Tiina on rakennusvirastosta varmistanut, että siellä saa koiran kanssa olla - kiitos Tiina :), heitellään sukkapalloa tai patukkaa lämmittelyksi. Sitten otetaan pysähtymisliikesarjoja ja lopuksi vielä leikitään. Bono tykkää siitä niin, että se pitää komentaa pissaamaan ennen kuin mennään kentälle - se suuntaa heti suoriltaan sinne, jos mulla on herkut ja leluja mukana.

Mä taidan taipua nyt tällä haavaa kuitenkin siihen, että tavoitellaan BH-koetta. Me ollaan luvattu lähteä kokeilemaan Heinin ja Tepon kanssa hakua tässä jonain viikonloppuna, ja muutenkin se palveluskoirapuoli vetoaa kovasti.

BH-koetta varten meidän pitää alkaa harjoitella ryömimistä.

Matkat on junalla ihan kamalia nykyään, hyvä että eilen sain sen ollenkaan junaan. Takaisin tultiin bussilla, vaikka niin matka kestää puoli tuntia kauemmin. Mulla onkin nyt autokaupassa agentti, joka informoi soppeleista menopeleistä. Hakusessa olisi 3-4 vuotta vanha VW Golf Variant tai vastaava. Aletaan kasvattaa hiilijalanjälkeä, jotta saadaan pidettyä ressitaso siedettävänä.