Hae tästä blogista

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Lambeja

Eilen oli Saarentaan lampolassa ihan vastasyntyneitä ja muutaman päivän ikäisiä lambeja! Ne sanoivat pienellä äänellään Bä-äää! Ihan syötävän suloisia. Koitan ottaa ensi viikolla kuvia niistä!

Meillä olikin kaksi kouluttajaa tällä kertaa, kun Kimmo veti ekan kierroksen ja Marika toisen. Kimmo niin tykkää Bonosta ja totesi että siltä voi alkaa jo vaatia paljon enemmän. Niinpä me tokalla kiekalla reenattiin flankkeja ja Marika kehui, että hienoja kaaria. Se piti hyvää etäisyyttä. Flankkireenin jälkeen kuljettelukin meni melko hallitusti.

Bono on kumma epeli, sillä se jumpittelee kotosalla aina maahanmenemisen kanssa, mutta lampailla se on kuin jousitettu! Jalat niia välittömästi. Maassa sen häntä heiluu koko ajan puolelta toiselle.

Nikillä puolestaan oli hirveästi virtaa ja se haluaisi vain ajaa lampaita ja sit se haukkua rätkyttää, kun panen sen istumaan. Päivittelin Kimmolle, että Niki on ruvennut palkkautumaan lampaiden ajamisesta. Kimmo totesi, että se on alkanut syttyä! Ja kaiken lisäksi Venjalla oli juoksu ja tämä herkkupepa oli koko ajan laitumen reunalla. Eli jäpikkä on todellakin tainnu syttyä paimentamiseen.

Seuraava haaste on tehdä pysähtymisestä kivaa, jotta saadaan haukkuminen pois. Niki on muuten innostanut Bononkin taas haukkumaan! Ja paljon muutakin.

Niki kehittyy näköjään psyykillisesti hitaasti, kun se ekan vuoden kulki kritiikittömästi Bonon perässä. Kaikki kehitysvaiheet tulee vasta nyt isompana. Tänään se vauva jumpitteli mulle! Ei meinannut tulla tassuja pyykimään kylpääriin! Mä olin ihan äimän käkenä, koska se on AINA totellut kaikissa asioissa heti.