Hae tästä blogista

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Hienot kaaret

Me tokoiltiin maanantai-iltana ja Nikin kanssa erityinen teema on ollut maahan meno (paimennuksen tarpeita silmällä pitäen). Eilen käytiin paimenessa ja Bonokin pääsi lampaille.

Se oli viime kertaista skarpimpi, ja itse hoksasin sen tavan, jolla sitä pitää puhutella, jotta se ymmärtää mitä sen halutaan tekevän. Bono on niin herkkä, että se keskittyy vain hyvin pehmeästi puhuttelemalla. Se kiihtyy heti liikaa, jos lähtee käskyttämään tai puhumaan liikaa. Kehuu vain pehmeästi kun se tekee oikein, niin se rauhoittuu.

Kyllähän se siitä huolimatta juoksi pää ja häntä korkealla ja rinta kaarella pitkin ja poikin, mutta pääasiassa kuitenkin lampaita kiertäen. Itse asiassa se onnistui muutaman kerra kokoamaan lampaat tosi hienosti laajoilla hakukaarilla. Ja edelleen: ei mitään lampaisiin kohdistuvia sikailuyritystä.

Nikin kanssa ensimmäinen kerta lampailla oli vaikea, sillä kaksi lampaista meinasi vain jumittaa (ne teki sen kaikille koirille) ja kun vaadin Nikiltä maahan menoja, sen pää täyttyi tosi nopsaan. Toisella kerralla se sai taas kuljetella katrasta vapaammin, joten se tekemisen ilo ja työhön keskittyminen löytyi taas. Niki on niin nuori vielä, että siltä ei voi vaatia liikaa, ja mä en meinaa sitä aina muistaa.

Illalla Anu tuli vielä hieromaan Bonon, joten meidän vapaapäivät oli aika täynnä koiraharrastusta. Bono meni ihan itse melkein kyljelleen. Pää pystyssä tosin, mutta kankut se käänsi. Se on sille niin vaikeata se alistuminen.

Anu tutki molemmat pampulat ja totesi, että molemmat on sopivan ja hiukan tukevahkon välissä. Eli ruokintaa on ollut tarpeeksi ;) Vähentääkin hiukkasen voi. Sen se energiaruoka tekee. Heti tulee jenkkakahvan alut.

Seuraava etappi koirahommissa on ensi sunnuntain hallireeni. Pitää ehkä vähän miettiä, mitä tehdään. Nikille se on vielä ihan tarpeeksi, jos se tekee paikkamakuun, ja pitää kontaktia sekä rauhoittuuu odottelemaan. Jos noi menee hyvin, kaukokäskyjä voisi ottaa. Jotain vain, missä se joutuu keskittymään, mutta ei ole vauhtia.

Bonolle voisi tehdä vaikka tunnaria ja kaukoja. Ja tietty seuraamiskuvioita molemmille.