Hae tästä blogista

tiistai 25. elokuuta 2009

Cats'n'dogs

Aamuäreä Viiru oli tänään niin hyväntuulinen aamusta, kun Ria kävi hieromassa pampulat. Bonon selkä oli ihan ok, mutta Viirulla oli selvästi alaselkä jumissa ja se heijastui ylemmäs - oliko se nyt pitkään ja leveään selkälihakseen. Ohjeena oli, että nylkyttäminen veks!

Tuttavapiirissämme on kokemuksia siitä, miten nylkyttämisestä on koitunut niin paha kuluma, että kyseinen poika päätti päivänsä niiden kipujen takia. Eli silmän vilkkuessa, pikkuäpyli saa tästä lähtien koppia.

Sitten muihin aiheisiin.

Kesällä mustikassa pajatin muurahaisille, ettei niiden taipumus kiipeillä ihmisten jaloissa ja nipistellä kipeästi lainkaan kohenna luonnon ja ihmisen välistä suhdetta. Toisin toimii pianoa soittava eläinsuojelutapaus Nora. Olen varmaan päivitellyt musikaalista kissaa täällä joskus?

Nyt sille on sävelletty oma biisi, jossa Nora on itseoikeutetusti solistina. Kamariorkesterin esittämä styki sai ensiesityksensä elokuun alussa ja BBC:n juttu on tuolla:

Piano playing cat takes centre stage

Nora on saanut komeat kotisivutkin ja esitys on kokonaan siellä videoituna:

CATcerto videos

Erittäin hilpeätä katseltavaa. Viehättävää on myös lukea Noran elekieltä. Selvästi se välillä nauttii suunnattomasti, eikä voi olla puskematta pianoa. Toisinaan se taas hämmentyy, häntä alkaa heilua ja soitto seisahtuu! Uskomaton tapaus.