Hae tästä blogista

tiistai 4. elokuuta 2009

Paimenessa, vol II

Tuppotassu kävi paimenessa ja Kimmo teki Bonsulista lappusen collieyhdistyksen taipparitoimikuntaa varten paimennustaipumuksesta. Rivi oli 3-1-1-4. Elikkä:
Kiinnostus 3
Taipumus hallita lampaita 1
Henkinen kestävyys 1
Yhteistyökyky 4

Nyt on dokumenttia, että collieilla on taipumuksia! Rommiveli oli lampailla ihan kone. Oona on jo syttynyt, sillä on selvästi tiedossa, minkälaista liikehdintää lampailla pitäisi esittää. Romeon nimi oli enne: se totesi että "nämähän on tyttöjä! Ai jaa, ei mutta eihän nämä ole koiria." Kyllä se kuitenkin niistä kiinnostui muussakin mielessä kuitenkin ennen pitkää.

Esiintyminen oli viimeksi edullisempaa, Bono lennätti nyt lampaita miten sattuu, kunhan ensin tottui siihen että mamma ei ollutkaan kehässä. Tässä tulee vastaan myös se, että paimennustehtäviin koulutettavalle koiralle ei kuulema saisi opettaa katsekontaktia ja Bonolla sana Bono tarkoittaa katsekontaktia minuun. Se jäi ihmettelemään kovasti, miksi mä jäin laitumen aitojen väärälle puolelle.

Eli saapa nähdä oppiiko vanha (!) koira vielä uusia temppuja. Pitää käydä vielä muutama kerta loppukesän mittaan, on se puuha niin kivaa.

Kaksi kertaa Bono oli lampailla, ensin Kimmon, sitten mun kanssa. Mun oma sessio meni vähän reisille, sillä en kuullut ohjeita ja toppuuttelin Bonoa kun säälin lampaita. Kaksi takaiskua niille sattuikin ja molemmat Bonon kanssa. Yksi juoksi aitaa päin ja sai nenän kipeeksi (alkaa olla jo tapana Bonon lähipiirissä, munkin nenään sattuu vielä niistäminen), toiselta taittui kynsi.

Me oltiin molemmat ihan tööt paluumatkalla.

Tassurintamalla kattellaan ja ollaan siirrytty kotihoidossa tarkempaan kontrolliin. Nyt on sisälläkin sukka jalassa, koska haava ei ole alkanut kuvua vaan pysyy kosteana. Viime yöksi laitoin siihen omiin haavoihin käyttämääni laventeliöljyä ja sukan päälle, ettei Bono nuole sitä. Ekaa kertaa haava oli aamulla ihon eikä verisen pihvin värinen.

Pari päivää vielä katellaan ja sitten mennään lempparieläinlääkärillemme, jos ei ala muutosta näkyä parempaan suuntaan.