Hae tästä blogista

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Mökkeilyä


Ollaanpa mökkeilty Nikin kanssa tässä viime syksyn ja alkukevään mittaan ahkerasti. Yllä oleva kuva on otettu 9.3.2015 aamulekillä saunan takaa metsästä. Tämän vuoden eka yö oli jo nukuttu mökissä, Jaa, oltiinhan me uusi vuosikin mökillä paukkuja paossa. Mökkinaapurissa on nuorisoa, eli kyllä sielläkin vähän paukkuu, mutta sellainen pikkupaukuttelu ei meidän unia haittaa!


Papi kävi syksyllä kylässä ja muistoihin jäi kuva, jossa ihmiset on kukin omalla tavallaan pöllämystyneitä. Ainut, joka oli kuvanottohetkellä skarppina, on Niki! Kuva on Nikille tyypillinen, se on rento tyyppi, mutta aina sataprosenttisesti läsnä.



Nikistä on kehkeytynyt ainoana koirana oiva vahti. Se ei rähjää eikä hötkyile, mutta tietää tasan tarkkaan, mitä naapurustossa tapahtuu.


Talvi on muuten ollut vähän Nikin kannalta pikäveteinen, sillä Reetta on sairastellut eikä voinut ulkoiluttaa Nikiä. Teen aika pitkiä työpäiviä, mutta pystyn käymään itse työpäivän puitteissa kotona syömässä ja ulkoiluttamassa sen. Lisäksi meillä on yhden naapurin kanssa koira-apusysteemi, autellaa puoln ja toisin ulkoilutusasioissa tarpeen tullen. Naapurilla on vielä kaksi tyttöcorgia, joten järjestely on Nikillekin mieleen.

Kevät on meidän nurkilla pitkällä ja kun mummikin on taas kunnossa niin pääsevät parvekkeelle kahvistelemaan.


Muuten Nikille kuuluu selllaista, että on siirrytty taas raakaruokintaan. Se oli toistuvasti talven mittaan ripulilla ja käytin sitä lääkärissä. Eläinlääkäri arveli, että se voi johtua joko nappulasta tai sitten siitä, että se saa liikaa kuitua. Syötin sille nappuloita ja yrjölänpuurotyyppistä settiä. Nyt se saa lihoja ja lihaisia luita joko raakana tai kypsennettynä ja maha on ollu sen jälkeen hyvä.

Vatsaongelmat aiheutti muutakin levottomuutta, se halusi usein ulos ja oli vähän stressaantuneen oloinen ja luulin, että se johtui tyttöjen hajuista. Kaikki oireilu jäi pois, kun ruokintaa muutettiin. Voihan se olla, että jossain vaiheessa taas vaihdetaan, ei kai sitä aina tarvi samaa dieettiä noudattaa. Syönhän mä itsekin kesällä ihan eri tavalla kuin talvella!