Hae tästä blogista

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Sankarikoira ja rantaleijona

Meillä on sellaiset ajat, että Nikita tarvii paljon päänvaivaa ja koska hän on hivenen umpiossa kasvatettu - jos Bonoon vertaa - niin me ollaan ruvettu käymään Rajasaaressa tapaamassa muita koiria. Sosiaalista aktivointia, juu nou.

Ensimmäinen kerta oli pari viikkoa sitten, kun Reetta kävi Meilahdessa silmää leikkauttamassa ja me oltiin poikien kanssa tukijoukkoina mukana. Koska karvakorvia ei päästetä sairaaloihin, me tehtiin tärät Kristan kanssa ja vietettiin kaunista päivää Rajasaaren koirapuistossa.

Bono oli tietysti aivan onnessaan lapsuutensa maisemassa, ja sama onni levisi myös Nikiin (ja emäntään). Nikille teki tosi hyvää seurustella toisten ystävällisten koirien kanssa ja se sai ihan ikioman kaverin 9-kuisesta Sulo-nimisestä saksanseisojasta. Oi, miten ne juoksivat. Kotona ippuli nukkui pari päivää melko sikeästi.

Viime viikollakin käytiin siellä kerran ja tänään taas ihmissuhteiden hoitaminen tapahtui myös Rajasaaren maisemissa. Ria K:lla oli mukanaan Perusta Suomeen itse adoptoimansa isännän kanssa kulkeutunut ex-katukoira Prana, joka on hyvin pystyvä, mutta hiukkasen vielä varautunut toisten koirien kanssa. Se klaarasi tosi hienosti. Niki puolestaan juoksi aivan hurmiossa, ui muutamien koirien kanssa kunnon kierroksia meressä ja Bono kunostautui herrasmiehenä.

Prana on tosiaan isojen koirien kanssa hiukan varuillaan, ja kun yksi iso uros haisteli sitä turhan tungettelevasti niin, että Pranaa pelotti, Bono ajoi uroksen pois!

Kerrankin osasin lukea tilanteen ja mennä Bonon avuksi (enkä mmotkottanut sille) ja hoitaa emännän velvollisuden häätämällä puolestani ärhäkän uroksen pois Bonon kimpusta! Kaikki meni tosi hyvin, tungettelija meni omiin touhuihinsa Prana kiipesi penkille Rian syliin, ja Bono tuli sivulle asentoon vaatimaan hienosti ansaitsemiaan possunpaloja. Se tiesi itsekin toimineensa sankarillisesti ja se tiesi, että mammakin tajusi. Se oli tilanteen jälkeen niin ylväs!

Niki oli toisella hiekkarannalla hurvittelemassa uimarikavereidensa kanssa eikä huomannut koko tilannetta lainkaan!